Geen risico’s of periodieke kosten?

Kamer van Koophandel registratie
De inschrijving en het bestaan van het aandeel is via de website van de Kamer van Koophandel in Hongarije te controleren. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met een Hongaars advocatenkantoor of notariaat.

Geen risico’sĀ of aansprakelijkheid
Het bedrijfsaandeel is onderdeel van een Hongaarse BV (Kft). De bedrijfsvormen van Hongarije komen in wet- en regelgeving overeen met de bedrijfsvormen die in West Europa bekend zijn. Er is dus geen risico voor de aandeelhouders. Mocht er in de toekomst sprake zijn van slecht management of achterstallige betalingen van het bedrijf, ligt de verantwoordelijkheid bij de directie van het bedrijf en niet bij u als aandeelhouder. Als aandeelhouder wordt u niet betrokken bij de bedrijfsvoering en kunt u daar tegenover vrij en geheel naar eigen inzicht handelen.

Met het aandeel koopt u rechten over intellectueel eigendom (logo’s, handelsnamen, etc) en het recht om vanuit het bedrijfsaandeel te bemiddelen in Hongaars onroerend goed als officieel makelaar en taxateur in Hongarije. Het bedrijf is namelijk in het bezit van een makelaars-diploma en officieel geregistreerd als makelaardij. Het bedrijf heeft daarnaast een grote naamsbekendheid onder Nederlanders en Belgen en goede vindbaarheid in de zoekmachines op het internet. Desondanks heeft het bedrijf haar lage fiscale profiel kunnen behouden. Dit maakt het bezitten van het aandeel uiteraard extra interessant.

Het is een Hongaarse BV dus het risico is beperkt tot de directie bij eventueel mismanagement of wanbetalingen van het bedrijf. Als aandeelhouder zult u nooit verantwoordelijk worden gehouden, ongeacht het percentage dat u in bezit heeft van de onderneming. Mocht uw aandeel in de loop van de jaren in verhouding groter of kleiner worden, dan blijft de situatie zoals die voor u is.

GeenĀ verdere kosten
Behalve de verantwoordelijkheid, zult u ook niet hoeven bijdragen aan de kosten van het bedrijf. Het is namelijk een Hongaarse BV wat een rechtspersoon op zichzelf is. Er is in het verleden geld in het bedrijf gelegd en samen met eventuele verdiensten, dient het bedrijf haar eigen kosten te betalen. De kosten die het bedrijf maakt, zijn voor het bedrijf en niet voor de aandeelhouders van het bedrijf. Bij achterstallige betalingen van het bedrijf of slecht bestuur, ligt de verantwoordelijkheid bij de directie, niet bij de aandeelhouders. Dit kunt u navragen bij advocaten en notarissen in Hongarije. Ieder advocatenkantoor kan het gene dat op deze website beschreven staat bevestigen.

werk-zoeken-in-hongarije